Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

"Το ΠΑΣΟΚ βλάπτει τα συμφέροντα των πολιτών"


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, με αφορμή τον κίνδυνο διακοπής των έργων με σύμβαση παραχώρησης στους αυτοκινητόδρομους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είναι δυνατόν μετά από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και πέντε σχεδόν χρόνια από την υπογραφή των 6 μεγάλων έργων με σύμβαση Παραχώρησης (ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) με προϋπολογισμό 9,6 δισ. € από την Νέα Δημοκρατία, αντί να επιταχύνεται ο ρυθμός υλοποίησης και τα έργα να ολοκληρώνονται, αυτά να κινδυνεύουν να διακοπούν.
Το ενδεχόμενο διακοπής των περισσοτέρων έργων είναι υπαρκτό, αφού η μία μετά την άλλη Τράπεζα που δανειοδοτούν την κατασκευή των έργων διακόπτουν τη ροή χρηματοδότησης, εξαιτίας της αργής προόδου και της μη συντέλεσης των απαλλοτριώσεων.
Η ηγεσία του Υπουργείου παρακολουθεί ως θεατής, χωρίς να παρεμβαίνει σε κανένα από τα προβλήματα που δημιουργούνται. Την αδράνεια αυτή θα κληθεί να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος ως αποζημίωση στους εργολάβους. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί στην περίπτωση της λύσης της σύμβασης της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης, όπου θα καταβληθεί μάλιστα και αποζημίωση ύψους 68 εκατ. ευρώ στον ανάδοχο, χωρίς αυτός να έχει κατασκευάσει ούτε ένα μέτρο.

Για το μείζον θέμα του συμψηφισμού της επιστροφής ΦΠΑ με τις οφειλές των εργοληπτικών εταιρειών που δικαιούνται οι εργοληπτικές εταιρείες, η διγλωσσία και η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Π. Ρήγα περί «διακανονισμού για το συμψηφισμό της επιστροφής ΦΠΑ με τα χρέη των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο» και τη στάση πεισματικής άρνησης του Υπουργείου Οικονομικών, αρμόζει μόνο σε κυβέρνηση-παρωδία.

Εν μέσω του ζοφερού κλίματος που προκαλεί η οικονομική κρίση και η αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, η κατασκευή των έργων υποδομών παραμένει ύψιστη εναλλακτική εξόδου από την κρίση. Τα κυβερνητικά στελέχη τελούν σε επιχειρησιακή αφασία. Δεν αντιλαμβάνονται ούτε τι είναι καλό για τον τόπο, ούτε ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βλάπτει κάθε μέρα και περισσότερο τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, για την ευημερία των οποίων αδιαφορεί συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου