Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η ΝΔ για το σχέδιο νόμου στις συγκοινωνίες


O υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το σχέδιο νόμου που αφορά στις συγκοινωνίες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις σήμερα ανακάλυψε η κυβέρνηση-και αφού είχαν προηγηθεί αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στελεχών της- αυτό που, εδώ και καιρό, έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους η Νέα Δημοκρατία: Την ανάγκη ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου με τους εργαζομένους και στον τομέα των συγκοινωνιών, ώστε να τερματισθούν οι συνέπειες των πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων και ιδίως η απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών. Φαινόμενα που, για ακόμη μία φορά, στηρίζονται στις κυβερνητικές πρακτικές που ενεργοποιούν τον “κοινωνικό αυτοματισμό”, που στρέφουν, δηλαδή, τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

Είναι σαφές ότι απαιτούνται ταχεία εξυγίανση, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός του συστήματος των δημόσιων μαζικών μεταφορών στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Χωρίς, ωστόσο, να ανατρέπονται βιαίως οι εργασιακές σχέσεις των απασχολούμενων σε αυτά και χωρίς να επιβαρύνεται υπέρμετρα το επιβατικό κοινό.

Είναι απαραίτητη η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, για να υποστηριχθεί ο εργαζόμενος και πολύ περισσότερο ο άνεργος πολίτης.

Συνεπώς, κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του συγκεκριμένου τομέα θα πρέπει:

1.Να σέβεται και να συνεχίζει τις θετικές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν κατά το παρελθόν, όπως την υπάρχουσα ολοκληρωμένη μελέτη της αναδιάρθρωσης του δικτύου των μαζικών μεταφορών του Λεκανοπεδίου Αττικής, που είχε τεθεί σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους εκπροσώπους κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και βεβαίως των συγκοινωνιολόγων.
2.Να αξιοποιεί τις νέες τεχνολογικές μεθόδους, όπως η τηλεματική και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την απώλεια εσόδων από τη λαθρεπιβίβαση.
3.Να εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους διοίκησης, ώστε να είναι συνεχής και αποτελεσματικός ο εξορθολογισμός των δαπανών.
4.Να μην κονιορτοποιεί τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, όπως επιδιώκει η Κυβέρνηση.
5.Να έχει στο επίκεντρό της την ασφάλεια, την ποιότητα υπηρεσιών και την ταχύτητα εξυπηρέτησης του επιβάτη.

Ζητούμε, δηλαδή, να ληφθούν υπόψη και να εφαρμοσθούν τα αυτονόητα. Εκείνα που αντιλαμβάνονται οι πολίτες, αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλαζονικά αγνοεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου