Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη για τα κρούσματα κομματισμού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Τασούλας, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κων/νος Χατζηδάκης, ο Γραμματέας Προγράμματος κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Δημήτρης Κοντός, ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Γιάννης Μανώλης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Φίλιππος Ταυρής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν καταγγελίες και πληροφορίες, οι οποίες έχουν φτάσει στο κόμμα μέσω συνδικαλιστικών φορέων ή πολιτών για εκτεταμένα κρούσματα κομματισμού, οι οποίες έρχονται σε συνέχεια παρανόμων απολύσεων και μεροληπτικών διοικητικών μεταβολών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υπό το πρόσχημα της εξυγίανσης, την οποία επαγγέλλεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος το οποίο εγκαθίδρυσε τον κρατισμό και τον κομματισμό.

Αποφασίστηκε η Νέα Δημοκρατία να παρακολουθεί συστηματικά και να αντιδρά σε κάθε περίπτωση παραβίασης συνταγματικών και νομίμων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιπροσθέτως, θα παράσχει νομική υποστήριξη σε όσους διώκονται πολιτικά από τη σημερινή κυβέρνηση και τις διοικήσεις κρατικών φορέων και οργανισμών. Παράλληλα, θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες τις οποίες προσφέρει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος για να αναδειχθούν οι περιπτώσεις στις οποίες εκδηλώνονται οι κομματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αλλά και να αναδειχθούν κραυγαλέες περιπτώσεις κομματικών παρεμβάσεων του ΠΑΣΟΚ στη δημόσια διοίκηση οι οποίες δυστυχώς είναι, όπως αποδεικνύεται, διαχρονικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου