Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

"Η κυβέρνηση στραβά αρμενίζει"


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε):

«Ο Πρωθυπουργός λίγο αργά θυμήθηκε το ότι υπάρχει ναυτιλία στην Ελλάδα. Χρειάστηκαν δεκαπέντε (15) μήνες, μέχρι να συνειδητοποιήσει τη σημασία της. Το ότι, δηλαδή, αποτελεί πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας και παγκόσμια δύναμη. Χρειάστηκαν μήνες άστοχων πειραματισμών και παλινωδιών, που μάλιστα συνεχίζονται.

Με την ευκαιρία, καλό είναι να λάβει υπόψιν του τις εύλογες ενστάσεις τους για την κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και για την αναίτια διχοτόμηση-απαξίωση του Λιμενικού Σώματος. Άλλωστε, αυτή είναι πάγια θέση όλων των φορέων. Να κατανοήσει ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά η Κυβέρνηση στραβά αρμενίζει.

Και να αντιληφθεί ότι η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία ποτέ δε ζήτησε την οικονομική υποστήριξη της Πολιτείας. Το μόνο που επιζητεί, είναι η διασφάλιση ενός σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και νομοθετικού πλαισίου, το οποίο για δεκαετίες τους εξασφάλιζε το σχήμα Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΕΝΑΠ)- Λιμενικό Σώμα.

Πρέπει, επίσης, να ενισχυθεί το ναυτικό επάγγελμα και η Ελληνική σημαία. Όσο για το πολυδιαφημισμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον Πειραιά, απαιτούνται προγραμματισμός, πόροι και χρονοδιαγράμματα, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει η σημερινή Κυβέρνηση. Με επικοινωνιακά τρικ δουλειά δεν γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου